Mala kreativna radionica

 

Neobičan cvetić za jelku

napisala i priredila: Milena D.
fotografije: Ilija Dimitrijević

 

Potrebno:

Žuti beolin
Crveni beolin
Zeleni beolin
Lak za nokte sa šljokicama (ili nešto slično)
Možete koristiti i neke druge boje i kombinacije boja, sve zavisi od vaše kreativnosti

 

Priprema:

Ono što je potrebno da znate kod upotrebe beolina je da ga morate držati u rukama neko vreme da bi se on zagrejao i da bi mogao da bude savitljiv, kako biste ga mogli željeno oblikovati.

Interesantno za ovaj cvetić je to što ga brzo napravite, ne morate da bušite rupu na vrhu (jer vam je cvetić praktično sa bušnim laticama) i veoma je atraktivan na jelci (posebno u ovoj kombinaciji). Naravno, vi možete kombinovati boje koje želite, ali princip pravljenja je isti.

Korak 1.

Uzmite malo žutog beolina, izgnjavite ga i napravite lopticu koju ćete malo spljeskati da biste dobili tučak cveta.

Korak 2.

Uzmite malo crvenog beolina i napraviti gliste. Napravite onoliko glista koliko će latica imati cvet. Zatim povežite jedan kraj gliste sa drugim (dobićete krug) i zalepite za postojeći tučak.

Korak 3.

Kada ste zalepili sve latice oko tučka, vreme je da mu napravite oči, nos i usta. Uzmite malo zelenog beolina za oči, malo crvenog za usta i nosić. Nosić mu napravite kao kupicu, a za usta zalepite jednu glistu.

Naravno sve ovo može izgledati potpuno drugačije. Sve zavisi od vaše mašte i želje!

Korak 4.

Cvetić vam je gotov. Samo još treba da ga skuvate ili ispečete.

Korak 5.

Kako kuvati?Kako peći?

Korak 6.

Pošto je cvetić novogodišnji ukras možete ga premazati lakom za nokte sa šljokicama, ili nekim drugim gelom takođe sa šljokicama. Od vas zavisi da li ćete ga premazati samo sa jedne ili sa obe strane. Naravno, možete ga ostaviti i bez sjaja. Sada je vaš cvetić gotov i potrebno je samo da ga okačite na jelku.


Kliknite na sliku da biste videli ceo postupak