Mala kreativna radionica

 

Ukras Sneško Belić

Autor: Jelica Milutinović

 

Potrebno:

Beli beolin
Braon beolin
Plavi beolin
Crni beolin
iglica ili čačkalica

Priprema:

Prvo što treba uraditi jeste postaviti platno ili neki prekrivač preko vašeg mesta za rad!

Odlučite koliki će vam Zvrkić biti.

Ono što je potrebno znati vezano za beolin jeste da ga morate držati u ruci neko vreme, da bi se zagrejao. Zatim je potrebno oblikovati ga po želji.

Korak 1:
                                                               
Uzeti beli beolin, dobro ga izgnječiti i podelite na tri dela. Jedan najveći, koji će služiti za pravljenje trupa, jedan manji od koga ćemo napraviti glavu i jedan još manji za ruke.

Sve to napraviti posebno a zatim sve delove spojiti i formirati Sneška Belića.

Korak 2:

Uzmite crni beolini ponovite postupak kao i sa belim. Onda od njega tačkice i trakice za usta, nos, oči i dugmiće.

Korak 3:

Kako našem Snešku ne bi bilo hladno, napravićemo mu šal i kapicu. To ćemo uraditi od plavog beolina. Kapu možete napraviti tako što ćete istanjiti beolin, pa ga obmotati oko palca pa ga tako lakše formirati. 

Šal možete napraviti prosto, samo istanjite beolin i isecite traku širine 0.5 cm i samo stavite snešku isto kao što sebi stavljate šal.

Korak 4:

Metlu ćete napraviti tako što ćete od braon beolina napraviti dvadesetak crvića i spojiti ih pri vrhu sa jednim malo debljim crvićem. Zatim u to zabodite čačkalicu pa sve to namestite Snešku u jednu ruku. Da izgleda kao da se sneško uhvatio za metlu.

Korak 5:

Pri vrhu glave Snešku probušiti rupicu čačkalicom, pa ga zatim kuvati ili peći.

Vaš Sneško je gotov.

Dobro ga osušite i ostavite da se ohladi. Možete šal i kapu posuti sa malo šljokica. Kroz rupicu mu stavite kanapčić ili končić, da biste mogli da ga okačite na jelku. Naš Sneško nema šargarepicu umesto nosa da bi bio po nečemu drugačiji od drugih.