Mala kreativna radionica

 

Roze - ljubičasta narukvica
(komplet sa ogrlicom)

napisala i priredila: Milena D.
fotografije: Ilija Dimitrijević

 

Potrebno:

Platno (prekrivač)
Beolin roze boje
Beolin ljubičaste boje
iglica
Silikonski konac 25 cm

Priprema:

Napravićemo danas narukvicu od beolina koja je u kompletu sa ogrlicom!

Prvo što treba uraditi jeste postaviti platno ili neki prekrivač preko vašeg mesta za rad!

Ono što je potrebno znati vezano za beolin jeste da ga morate držati u ruci neko vreme, da bi se zagrejao. Zatim je potrebno oblikovati ga po želji.

Korak1:
                                                               
Uzeti malo roze beolina i praviti kuglice. Kuglice ne smeju biti veće od 1 cm u dužinu. Napraviti 5 kuglica. Treba voditi računa o kom je uzrastu reč i o tome koliko je dete odn. kolika joj je ruka.

Korak2:

Uzeti malo ljubičastog beolina i formirati kuglice. Kao i roze, tako i ljubičaste ne treba da budu veće od 1cm u dužinu, a od 5 mm u visinu. Takođe i od ljubičastih treba napraviti 5 kuglica.

Korak 3:

Kada ste napravili kuglice vreme je da probušite rupice kroz koje će prolaziti silikonski konac. Svaku kuglicu probušiti iglicom po sredini, zatim izvući iglicu, pa je opet probosti kroz drugi kraj vaše kuglice. Zatim je malo protrljajte po podlozi na kojoj radite (najbolje bi bilo na stolu, ali ako pravite na krevetu potrebna vam je drvena ploča. Bitno je da podloga bude čvrsta). Tako vam rupice neće odudarati izgledom jedna od druge.

 

Korak4:

Sada vaše kuglice možete kuvati ili peći.

Korak 5:

Na kraju nanizati kuglice na konac i zavezati čvor kao kod ogrlice.

Silikonski konac mama može naći u bilo kojoj radnji pozamanterije. Za ovu narukvicu vam nije potrebno više od 25 cm konca, ali možete kupiti više jer ćemo praviti još mnogo raznih ogrlica, narukvica...