Mala kreativna radionica

 

Ukrasna jelka za jelku

napisala i priredila: Milena D.
fotografije: Ilija Dimitrijević

 

Potrebno:

Zeleni beolin
Žuti beolin
Crveni beolin
Plavi beolin
Malo papira
Iglica
Skalpel
Lak za nokte sa šljokicama

 

Priprema:

Korak 1.

Odlučiti kolikog Sneška želite da napravite.

Zeleni beolin formirajte u obliku zaobljenog trougla, da biste dobili osnov za vašu jelku.

Korak 2.

Nacrtajte jelkicu na komadu papira i isecite je. Da biste to uradili najjednostavnije, uzmite parče papira, presavijte ga na pola i nacrtajte jelku samo sa jedne strane. Zatim je isecite. Videćete da ste dobili jelkicu sa dve identične (jednake) strane.

Korak 3.

Već isečenu jelkicu postavite na vaš okvir za jelku, zatim iglicom iscrtajte konture oko jelke i zatim po ivici isecite skalpelom (ako ste još uvek mali zamolite mamu ili tatu da vam pomognu).

Korak 4.

Dobili ste jelkicu, ali treba da je ukrasite. Uzmite malo žutog beolina i formirajte zvezdicu, koju ćete staviti na vrh jelke. Napravite gliste raznih boja (vodite računa o proporciji) i zalepite ih na jelku. Naravno da su i kuglice dobrodošle. Od istih ovih boja napravite kuglice i njih zalepite na vašu novogodišnju jelkicu. Pošto vam je ovo ukras za jelku nikako nemojte zaboraviti da probušite rupu pri samom vrhu.

Korak 5.

Jelkicu ste napravili samo još da je skuvate ili ispečete (šta vam je lakše).

Kako kuvati? Kako peći?

Ukoliko želite, vašu jelkicu možete ukrasiti šljokicama ili je prelakirati lakom za nokte, sve zavisi kako vam se više dopada. Mi smo mislili da bi šljokice bile suvišne na našoj jelkici i da bi ukrasi sa jelke bili u drugom planu.

Iako je ovo novogodišnji ukras vodite računa da vam ne bude previše šareno. Neka vaš ukras bude jedinstven i sa stilom. Možete ga praviti i u nekim drugim bojama, sve zavisi od vaše mašte i želje za radom!

 


Da biste videli ceo postupak kliknite na jelku