Mala kreativna radionica

Deda Mraz i deca

SIL Books

Materijal:

* osnovni materijal (vidi stranu 4)
* karton bele, žute kao sunce, narandžaste, crvene, ljubičate, svetloplave,
  prolećnozelene i tamnozelene boje
* karton crvene i zelene boje s tufnicama
* Marabu - dekorativna mat bela, crvena, oker, smeđa i crna boja
* crni flomaster
* olovka ili pastelna kreda crvene boje
* štapiči od vate
* Marabu sjajna olovka zlatne boje
* bušač za motiv zvezde
* lepak, četkica

 

 

Kliknite na sliku radi preuzimanje šablona

 

1. Pomoću transparentnog papira sve motive prenesite na odgovarajući karton u boji i pažljivo isecite.

2. Na lice Deda Mraza zalepite oči i obrve. Zenice i konture nacrtajte crnim flomaserom ili bojom. Lice pričvrstite otpozadi na krzno kape i bradu. Nalepite uvo, a obraze, nos i uvo tonirajte crvenom olovkom ili pastelnom kredom.

3. Na kraju zalepite kapu i kićanku. Na crveno telo postavite kaiš, šnalu kaiša, opšivak rukava, krzno mantila i čizme.

4. Pažljivo naprvite paketiće, voće i šećerne štapiće, pa ih pričvrstite na vreću s poklonima. Oker bojom nacrtajte na vreći konture i strukturu materijala. Postavite Božić Batu na vreću s poklonima, a nekoliko paketića ili traka naglasite svetlucajućom zlatnom bojom.

5. Napravite lice malog dečaka, pa na njemu nacrtajte konture. Oko i obrvu naslikajte bojom, pa postavite kosu. Na džemperu su traka u boji kože i bordura na kojoj su smeđom bojom nacrtani mali jeleni. Bušačem za motive isecite zvezde, njima ukrasite džemper, a onda ga zalepite na pantalone. Sada pričvrstite  vidljivi deo ruke i cipele. Na kraju crnim flomasterom iscrtajte konture.

6. Na isti način napravite i devojčicu: prvo nacrtajte lice i zalepite kosu. Glavu postavite iza haljinice, pa pričvrtite traku za kosu. Posle toga zalepite noge. Čarape i cipele vrlo pažljivo i tačno sastavite! Spojiti obe figure i na kraju šaku i ruku devojčice zalepite držačem s odstojnikom.

7. Sve figure pričvrstite na veliki oblak. Po želji motiv može da se upotrebi i kao kalendar za novogodišnje dane. U tom slučaju oblak ukrasite sa dvadesetčtiri šarenih vrećice ili slatkiša.

 

Kliknite na sliku radi preuzimanje šablona